Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak pregovora

Babić: Liječnicima u štrajku moraju se isplatiti plaće za rujan

strajk
Patrik Macek/PIXSELL
14.10.2013.
u 12:54

Zdravstveni radnici za rujan još nisu dobili plaće, koje po zakonskom roku moraju sjesti najkasnije sutra

U Ministarstvu zdravlja nastavljeni su pregovori predstavnika ministarstva s tri zdravstvena sindikata o novom kolektivnom ugovoru, javlja HRT. Predsjednik Hrvatskoga liječničkog sindikata Ivica Babić nada se skorašnjem dogovoru jer, kako kaže, 26. je dan štrajka i liječnici i pacijenti su iscrpljeni.

Vjeruje da će liječnicima dani u štrajku biti plaćeni jer ravnatelji za vrijeme štrajka nisu imali izvršitelje. Zdravstveni radnici za rujan još nisu dobili plaće, koje po zakonskom roku moraju sjesti najkasnije sutra.

Da su ravnatelji napravili što su trebali učiniti – imenovali izvršitelje, štrajkaši ne bi trebali ništa raditi i tad bi bilo eventualne zakonske osnove neplaćanje štrajka. Ovako za to nema zakonske osnove – poručio je Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata.

Plaće su do 10. u mjesecu. Rijetko kome do 15. Je li razlog za to možda to što se ne zna kako će se liječnicima u štrajku obračunavati plaće? – upitala je predsjednica SSZSSH Spomenka Avberšek.

Nakon posljednjeg pokušaja dogovora s liječnicima ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je da problem nisu financije te da problema uopće nema. Ponovio je da su ispunjeni svi zakonski uvjeti za prekid štrajka.

>> Liječnici štrajkali 23 dana i dobili punu plaću

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije